Hjem

Bydelen Herlev

Herlev er en bydel i Storkøbenhavn med 28.350 indbyggere. Hvis man tager Københavns rådhusplads som verdens navle, så ligger Herlev ca 11 km nordvest for København centrum. Den relativt tætte placering i forhold til Københavns centrum gør at Herlev er meget populær og attraktiv.

Herlev cykler

Herlev ligger lige i smørhullet i forhold til supercykelstier, http://supercykelstier.dk/, hvilket gør at man kan cykle fra Herlev til Københavns Centrum på 30-40 minutter. Samtidigt er man også i tæt kontakt med Rødovre mod syd, Ballerup mod vest og gladsaxe mod nord. Indenfor helt almindelig transporttid er man altså i forbindelse med en enormt stor mænge firmaer og forskellige typer af jobs.

Transport i Herlev

Siden 1949 har der været s-tog i Herlev, og selv om Herlev station er den eneste station, så vil de fleste der bor i den vestlige del af Herlev bruge Skovlunde station. I den nordlige ende af Herlev, der også kaldes Hjortespring, vil man ofte bruge Bagsværd, Skovbrynet, eller Hareskov stationer. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Copenhagen_S-train_lines#/media/File:S-train_diagram.svg

 

Arbejdet med en ny letbane der følger ring 3 fra Lyngby i Nord til Brøndby i Syd er i gang, og der kommer også til at være en supercykelsti i forbindelse med letbanen.

 

Fra Herlev er det nemt at komme rund i hele regionen. Mod nord er der hurtig adgang til både Hillerød motorvejen, og via ring 3 til Helsingør motorvejen. Det betyder, at der er nogle boligområder især i den østlige del af Herlev kommune der kan være lidt plaget af støj. Mod syd er der stor grad af industri særligt omkring Mileparken og Marielundvej.

Hvor skal man bo i Herlev?

Fra et hus i Herlev synspunkt er den nordlige del klart mest interessant. I denne del er der bevaret et grønt område, og de fleste fritidsaktiviteter er samlet i denne del. Kombineret med en jævn fordeling af nær-indkøbsmuligheder er det stort set et perfekt udgangspunkt for jagten på det gode liv. En stor del af det nordlige Herlev hedder Hjortespring, og var indtil 1960 et landligt område, men er senere blevet udbygget med villaer. Det interessante er at noget stadig er udlagt som landzone og rekreativt område, hvilket, ud over ekstra lave ejendomsskatter, vil sige at der er nem adgang til masser af natur. Smør- og fedtmosen er overvejende vild bevoksning og med et rigt dyreliv. Værebro år skære sig igennem og danner grænsen med Bagsværd og Hareskovby.

 

En interessant historie er at et område der kaldes Træbanken, tidligere blev brugt til dyrkning af træer til københavnske veje, parker og institutioner. Tærbanken er i dag botanisk park, og helt sikkert et besøg værd.

 

Det mest populære sted at se efter hus i Herlev er faktisk i en gammeldags avis. Det lyder lidt mærkeligt når alt gå mod internettet, hvor du også selv læser dette, men i Herlev er der en særlig dynamik i gang. Herlevbladet http://herlevbladet.dk, som lokalavisen hedder, udkommer hver onsdag i ca 27.000 eksemplarer, og bliver flittigt læst. Det særlige der sker i Herlev er, at forældre der bor i Herlev læser avisen, og finder huse der kunne passe til deres børn der bor i andre byer, for på den måde at få dem tættere på. Herlev er en af de kommuner med den største andel af tilbageflyttere i hele Danmark.

 

Der må være et eller andet der virker i Herlev.

 

Sikkerhed i Herlev

En ting der helt sikkert virker og kommer til at fortsætte som et fyrtårn i Herlev er Herlev hospital, der er blevet udnævnt, og ved at blive udbygget til supersygehus, også er Danmarks højeste bygning.

Herlev er billig

Det er billigt at bo i Herlev. Alene skatteprocenterne gør det attraktivt at se på Herlev Kommuneskatten er 23,7 procent og grundskylden er 24,3 promille det er en af de laveste i hele regionen. SFO og øvrige institutioner er også blandt de billigste. Det kan ændre sig lidt, og derfor kan det godt betale sig at se på de aktuelle takster.

 

Hvad kommer jeg til at opleve ved at bo i Herlev?

Hvis vi antager, at du har haft en lejlighed i byen inden du flytter her til. Der er en stor del af tilflyttere der passer på denne antagelse, så den arbejder vi videre med. Det gør ikke så meget hvor du kommer fra, det er blot for at gøre det nemmere at forklarer.

 

Det første du vil opdage er at det er stille. I forhold til byen, så er der meget lidt trafik og larm.

 

Luften er ren og klar. Der er ikke nogen nævneværdig industri i området der lugter grimt, og nærheden på de store grønne områder gør, at luften er frisk og klar.

 

Hvad skal du lave?

Det sværeste er næsten at finde ud af hvad med gerne vil lave i sin fritid. Der er så mange tilbud, hvoraf nogle af dem er ret unikke. Fx er der en af ganske få skøjtebaner i Herlev, der er en af ganske få Padel-baner, og samtidigt er det så tæt på skov og mark at ridning og mountainbike i skoven ligger indenfor 10 minutters transport.

 

Vi har samlet en oversigt over alle de ting, vi har kunne finde omkring de forskellige fritidsaktiviteter og andre ting du kan lave i Herlev.

 

Hus i Herlev er startet med to formål.

  1. at samle information om Herlev så det er nemt at gå til
  2. at gøre det muligt at fremhæve en villa der er til salg

God fornøjelse

Del mig lige nu: